HTML

Hétköznapi helyesírás

Javítsunk együtt megkopott helyesírásunkon! Helyesírásunkkal – ha még személyesen nem találkoztunk valakivel – eláshatjuk magunkat, mindjárt az első percben.

FB

Goldenblog 2008 kategóriahelyezett - kultblogok

Legutóbbi hozzászólások

  • bmn: @mdi: miért, azt gondolod, hogy a süket nem jelenti azt, aki nem (vagy alig) hall?... :-o (2022.03.23. 00:53) Egyenlőre vs. egyelőre
  • cila41: A parlamenti üléseken sok képviselőtől hallottam már a következőt "mondok egy példát!Például stb, ... (2019.03.03. 12:47) Degradál
  • leobusz: A számoknál változott a helyesírási mód. Én a régi szerint tanultam, akivel beszéltem és közelítől... (2018.08.05. 01:06) LEGGYAKORIBB HIBÁK (K-Z)
  • suuhh: Ha valami sérti a fülemet, mindig elgondolkozok azon, hogy mi is lehet az az ok, ami miatt valaki ... (2018.02.09. 11:48) Oltsd fel, gyújtsd le
  • Valaki2: @Dester: megjegyzés, a utál - útál (ezt még megértem) durva - dúrva (ezt már kevésbé, nem is hoss... (2017.08.25. 11:21) Muszáj ezt?
  • armisz: Ja és a higyjem az higgyem. Egyébként diplomás vagy? (2017.03.15. 07:46) LEGGYAKORIBB HIBÁK (A-J)
  • feldedr: "A folyamatosan, egy sorba írt címeket a következőképpen lehet írni (az MHSZ alapján):" Éppen jó ... (2017.03.14. 12:35) Címzés és megszólítás
  • Maracska: na még egyszer: hétköznapokon vagy hétköznapokban. (2016.10.25. 07:33) KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
  • blogollol: "a médiák lecsaptak a hírre"? Mióta tud egy fogalom lecsapni bármire is? Egy ember lecsaphat egy l... (2014.05.05. 09:55) Médiák, médiumok
  • mkuk: Ne haragudjatok amiért ennyivel tudok csak hozzájárulni a fenti kis esszéhez, de a háromszögre én ... (2013.10.23. 15:06) Egybeírjuk-különírjuk 1.

2007.05.17. 22:42 | Horváth Oszkár | 6 hozzászólás

Nosferato

Nosferato

1979. január 29-én születtem Budapesten. A blog indulása óta költöztem, újra Budapesten élek. Hobbim a zene, több ezer lemezes gyűjteményem van, amiben a legfontosabbak a jazz lemezek. Kis gyakorlással, és ha nem hagyom el a pályát, jazz zongoristának is nevezhettem volna magam, de sokkal nyugodtabb vagyok, hogy szabadidőmet 2007-ben a Hecho A Mano (ejtsd: hecsoámánó) reggae/dub zenekar billentyűseként tölthetem. Mióta Dunaújvárosból eljöttem, ez nincs, helyette újra zenét írok, ebből a http://nosferato.funky.hu lapom ad ízelítőt.

A nem szabad időmben egy rendezvényinformatikai céget vezetek e-motions Kft. néven, ahol vezető fejlesztő kollégám szintén sokat foglalkozik a helyesírásával, hiszen rengeteg nyomdai anyag kerül ki a kezei közül minden héten. Sok érdekes dolgot valósítunk meg, kihívás, gondolkodás, és sok szabadságot ad. Ezen belül az én dolgom a papírmunka, a cég kommunikációja, és legfőképpen egyedi szoftverek tervezése. Ez a szakmám is, nem vagyok tehát nyelvész. Nem is sértődöm meg, ha új dolgokat tanulhatok a magyar nyelvről, úgyhogy várom a kritikus hozzászólásokat is, persze nem alpári stílusban. Komolyan írtam ugyanis, hogy javítsunk együtt helyesírásunkon - ahogy ez a blog hízik, sok újat tanulok. Azon egyenesen meg vagyok lepődve, hogy olvasók is akadnak, de őszintén örülök, köszönöm szépen, remélem, mindenkinek sikerül legalább egy új dologra felhívnom a figyelmét!

A magyar nyelven kívül az angolt beszélem, ha nem is anyanyelvi szinten, de tárgyalási szintnél azért rutinosabban. Ezen kívül oroszt, latint és németet tanultam, időrend és hasznosság szerint is ebben a sorrendben. Ezek felfrissítése helyett inkább a spanyol elsajátításán gondolkodom, mert másik szerelmem a jazz után a kubai zene, és bár tudom, hogy a salsa szövegek elég naivak, én azért szeretném érteni őket.

Az internetet 1995 óta használom, talán ezért is lassultam le annyira, hogy még csak ez az első blogom. De értelmes tartalmat többet tettem hozzá az internethez, mint a legtöbb blog. 97-98-ban besegítettem Magyarország első online rádiójában, műsorokat vágtam, zenét írtam, és egy magyar-török-osztrák-amerikai csapattal Macintoshon megcsináltuk Budapest multimédiás térképét Shockwave-ben, jóval a Flash elterjedése előtt. Ezt a Soros Alapítványnak köszönhetem, ahogy azt is, hogy ott lehettem a Freemail szolgáltatás beindításának napján, az első néhány tíz, vagy néhány száz felhasználó között. Sokáig üzemelt mp3 weboldalam, aminek már bő 6 éve vége, ezzel együtt sok mindent kinőttem. Céges megrendelésekre komoly online szoftvereket készítettem, köztük a World Association of Nuclear Operators budapesti kongresszusának teljes szoftveres hátterét, és szabadidőmben olyan kevésbé sikeres próbálkozásaim is vannak, mint például a Tükörszótár, amiben idétlen angol-magyar tükörfordításokat próbálok összegyűjteni. Akad egy-két olyan sikeres projekt is, amelyeket inkább nem nevezek meg, de jó eséllyel sokan találkoztak ezekkel is. 

Túl vagyok már azon, hogy személyi kultuszt építsek magam körül, ezért ez a blog nem rólam szól, hanem megpróbálok valami hasznosat csinálni. Ugyanakkor túl vagyok azon is, hogy névtelenségbe burkolózva publikáljak a neten, ezért is ez a rövid bemutatkozás, amit ezúton köszönök, hogy elolvastál.

6 komment

Címkék: önkritika számítástechnika cégek


A bejegyzés trackback címe:

https://helyesiras.blog.hu/api/trackback/id/tr7778614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuna 2007.12.28. 03:03:03

Két kis cipő áll ki a fejedből a képen.:D

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2007.12.28. 10:14:14

Akartam már írni korábban a kondíciómról. Ez egy ritka születési rendellenesség. Az ikertestvérem lábbal kifelé a fejembe nőtt. Ha eltávolítjuk, meghal, ráadásul a család nagy reményeket fűz hozzá, mert remekül focizik, és sokat tud dekázni. Ezen kívül neki köszönhetem, hogy soha nem sapkát kapok karácsonyra.

Noriko 2008.03.03. 22:02:17

:-) Csak egy mosoly, de az szívből!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.03.05. 09:36:13

Szív küldi tejszínből? Magától mindig jól esik, kérem.

Német Réka 2008.05.12. 21:08:26

Hallod, te még mindig tudsz meglepetéseket okozni:)
Most kicsit meglepődtem, de ígérem, hogy legközelebb a számíthatatlanra is gondolni fogok.

dorkus · http://dorkus.blog.hu 2011.03.23. 12:03:56

Szuper ez a bemutatkozó levél :-)

Dorka
süti beállítások módosítása