HTML

Hétköznapi helyesírás

Javítsunk együtt megkopott helyesírásunkon! Helyesírásunkkal – ha még személyesen nem találkoztunk valakivel – eláshatjuk magunkat, mindjárt az első percben.

FB

Goldenblog 2008 kategóriahelyezett - kultblogok

Legutóbbi hozzászólások

  • bmn: @mdi: miért, azt gondolod, hogy a süket nem jelenti azt, aki nem (vagy alig) hall?... :-o (2022.03.23. 00:53) Egyenlőre vs. egyelőre
  • cila41: A parlamenti üléseken sok képviselőtől hallottam már a következőt "mondok egy példát!Például stb, ... (2019.03.03. 12:47) Degradál
  • leobusz: A számoknál változott a helyesírási mód. Én a régi szerint tanultam, akivel beszéltem és közelítől... (2018.08.05. 01:06) LEGGYAKORIBB HIBÁK (K-Z)
  • suuhh: Ha valami sérti a fülemet, mindig elgondolkozok azon, hogy mi is lehet az az ok, ami miatt valaki ... (2018.02.09. 11:48) Oltsd fel, gyújtsd le
  • Valaki2: @Dester: megjegyzés, a utál - útál (ezt még megértem) durva - dúrva (ezt már kevésbé, nem is hoss... (2017.08.25. 11:21) Muszáj ezt?
  • armisz: Ja és a higyjem az higgyem. Egyébként diplomás vagy? (2017.03.15. 07:46) LEGGYAKORIBB HIBÁK (A-J)
  • feldedr: "A folyamatosan, egy sorba írt címeket a következőképpen lehet írni (az MHSZ alapján):" Éppen jó ... (2017.03.14. 12:35) Címzés és megszólítás
  • Maracska: na még egyszer: hétköznapokon vagy hétköznapokban. (2016.10.25. 07:33) KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
  • blogollol: "a médiák lecsaptak a hírre"? Mióta tud egy fogalom lecsapni bármire is? Egy ember lecsaphat egy l... (2014.05.05. 09:55) Médiák, médiumok
  • mkuk: Ne haragudjatok amiért ennyivel tudok csak hozzájárulni a fenti kis esszéhez, de a háromszögre én ... (2013.10.23. 15:06) Egybeírjuk-különírjuk 1.

2010.04.20. 07:34 | Horváth Oszkár | 20 hozzászólás

Húdejólakás

Egy 2007-es Subba poszt kapcsán órákra megőrültem, akkor a hudejolakas.com címen szeretett volna egy viszonylag nem rugalmas, ugyanakkor "magasfokú nyelvtudással" rendelkező körmönfont úr egy tizedik emeleti panellakást. Ez ugyan nem a bel-belvárosban, csak a sima belvárosban helyezkedett el (ez Kőbánya).

Az akkori posztomba nagyon megbántam, hogy nem tettem be a teljes szöveget. Most megtaláltam az archive.org-on a komplett művet, és szeretném nagyobb biztonságban tudni az örökkévalóság számára, ezért minden arany szavát bemásolom ide a szentemnek, hogy szakadna rá egy mázsa szar... kiváló embert tisztelek benne. Fájdalmamra a sárga, cián, bíbor, és közönséges suttyókék színezéseket el kellett távolítanom, a másik opció az lett volna, hogy fehér alapon fehér... az eredeti archív változata itt látható képek nélkül.

A NÉHAI HUDEJOLAKAS.COM

Én ezt, - a jelen és általam itt mint Bérbeadó által bérbevételre ajánlott,- lakást, kivételtétel lehetösége nélkül, CSAK és csak Magyar szülöktöl, Magyarországon született, Magyar anyanyelvü, magas müveltségü, magas intelligenciáju, OKOS, és ezért a Magyar nyelvet árnyalataiban IS garántaltan 1000%-osan jól beszélö és jól értö (+ iró, olvasó) egyénnek (egyéneknek), személynek (személyeknek) ajánlom ( kinálom ) bérbevételre, azaz a lakás
csak ilyen egyénnek ( egyéneknek és/vagy szintén a velük együtt “bérlö” / lakó gyereküknek ) kiadó.
 A megértéséhez nagyon magas fokú Magyar nyelvtudást igénylö Magyar nyelven megirt Lakásbérleti  Szerzödésnek nincs semmilyen más nyelvre leforditott változata, és olyant létrehozni a jövöben sem kivánok / fogok.
A nevemben és érdekemben az itt bérletbe-ajánlott lakásom bérbeadásával,
 ás a Bérlökkel való dolgokkal az én Öt erre való (Ügyvédileg-)Felhatalmazásom alapján foglalkozó / intézkedö, igy a Bérlökkel “árnyalataiban” is tökeletesen kommunkálni kell hogy tudjon Megbizott-am / Személy csak ás csak Magyar nyelven tud / beszél.

UGYANIGY:  AHHOZ, HOGY ÖNNEK / ÖNÖKNEK BÉRBE TUDJUK ADNI A LAKÁST,
AHHOZ ÖNNEK / ÖNÖKNEK IS MEG KELL MINDEN TEKINTETBEN NYERNIE A MI TETSZÉSÜNKET
(Pár példa: de ez csak részben az amire mi e-tekintetben odafigyelünk: leinformálhatószámlaképesség / garantált fizetöképesség, állandó napi-munkábameneteli állás azaz stabil jövedelemforrás, leellenörizhetö megbizhatóság, udvariasság, artikuláltság, intelligencia, csendkedvelöség, Magyarországon születettség, nem-alkoholista-randalirozó/zajosan-bulizó, hanem csendes személyiség, nem büntetett elöéletüség, stb., stb. :
Szintén Fontos Megjegyzés:
Mivel a Bérbeadó úgy gondolja, hogy ennek a saját magánvéleménye szerint kiváló lakásnak a bérbevételi joga az egy kiváltság, ezért a lakást bérbe-adni egyáltalán nem sürgos.
és ezért azt bérbeadni nem sietös, azaz kifejezetten ráérös Bérbeadó csak olyan Bérlöt / Bérlöket keres, akikröl a saját / személyreszabott  nagyon magas értéknormái szerint a Bérbeadó önmagára tekintve is nagy kiváltságnak érezheti, hogy Neki ilyen nagyszerü Bérlöje van / Bérlöi vannak / lehetnek, és mivel a Bérbeadó nagyon hisz abban, hogy " AZ ARC A LÉLEK TÜKRE",
ezért a Bérbeadó csak olyan nagyon komolyan érdeklödö potenciális Bérlök jelentkezését kéri / várja, amelyektöl önmagukról egy-egy olyan jó minöségü, amelyen az arc és a tekintet jól látható, és egy-évesnél nem régebbi a Bérbeadónak / neki email-melleklétben küldött, fényképet kaphat (!).
 Önmagukról elözetesen emailmellékletként fényképet küldeni nem hajlandó vagy nem képes személyek kérjük ne is jelentkezzenek. Köszönjük.

FÉNYKÉPES LAKÁS INFORMÁCIÓ A LAKÁS ELÖNYEI: Szeretne ön úgy lakni bent a városban, mintha egy tóparti nyaralótelepen lakna ???

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Szeretne Ön egy tóparti, kilátószerüen körpanorámás, napfényes, csendes, barátságos, tágas, mindenhez közeli fekvésü frissen felújitott (csak a fürdökád+mosdó maradt) nagyon szép 3 szobás panel-lakásban lakni ???

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Szeretne Ön madárcsicsergésre és csillogó tóra és zöldfás parkokra látva ébredni, és ezzel együtt ( !!! ) mégis rövidebb idö alatt (!!!), hamarabb és gyorsabban beérni (!!!) az M3as Metróval a “Bel-Belvárosba”, mint az un. “Belváros” és Buda legtöbb részéröl ??? ( nem beszélve az agyon és hamisan túldicsért és túlértékelt Buda olyan messze külsö részeirol ahova önnek már réges régen muszáj volt kiköltöznie ahhoz, hogy ne fulladjon meg a soha ki nem tisztuló belbudai szmogtól ) ???

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Elege van Önnek egy éjjel-nappal füstös, szmogos és zajos úgynevezett “belvárosi” olyan lakásban élni, ahol a szomszéd “az Ön szájába lóg”, és ahol a saját hangját se hallja a szomszéd televiziójától ??? – és szeretne Ön végre egy olyan lakásban élni, ahol éjjel senki nem dübörög az ön feje felett, és ahol hajnalonta nem a hajnalban jövö szemétgyüjtö-kuka(-autó) zajától esik ki Ön az ágyából ??? – és szeretne Ön végre egy olyan lakásban élni, ahol akár minden ruha nélkül is bármikor járkálhat fel és alá a lakásában, mert garantáltan soha senki nem lát be az Ön ablakán, és Ön “azt sem veszi észre, hogy egyáltalán vannak szomszédai” ???

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Szeretne Ön végre egy olyan helyen lakni, ahol állandó autókipufogó gáz szag helyett csak illatos levágott széna szagot érez, és ahol éjszaka nem csak autóforgalomzajt és autószirénákat, meg randalirozó bunkó szomszédokat, hanem csak nyugtató tücsökciripelést és békabrekegést hall ??? – és ezzel együtt ( !!! ) mégis rövidebb idö alatt (!!!), hamarabb és gyorsabban be képes érni (!!!) az M3as Metróval a “Bel-Belvárosba”, mint az un. “Belváros” és-vagy Buda legtöbb részéröl ???

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Szeretné Ön, ha Ön egy olyan helyen lakhatna, ahol a belso belvárosból hazaérkezve az Ön elsö meglepetése, élménye az lenne, hogy “megcsapja Önt” a bel-belvárosinál sokkal frissebb, tisztább “vidéki illatú” / “szagú”(…), nyáron lekaszált fu / széna illatú friss levego… (?) …és ahol “megüti” az Ön fülét a forgalomzajnélküli csend… a tücsökciripelés… …és a tótól hallatszó béka-brekegés hangja… ? …Szeretné Ön egy olyan helyen lakni, ahová Önnek a mindennapi munka után hazaérkeznie mindig egy olyan élmény lenne, mintha Ön mindennap egy kis “titkos”, “menekvés természet-sziget”-re menne haza(?), és mindennap egy tökéletes kis “hova menekülni a városi hajrától, a város zajától”… “egy másik nyugodt világba” tudna hazamenni (?)… : Mert ha igen, Ön szeretné, ha Ön egy ilyen helyen lakhatna:

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Szeretné Ön egy olyan helyen lakni, ahonnan hazaérkezéskor vagy bármikor ránéz / lenéz a háza / lakása elött fekvo gyönyöru tóra, továbbra sem “hiszi el”, és megúnhatatlanúl, naponta rácsodál arra a tóra és a házat és a tavat körülvevo, kiterjedt, dúslombozatú. fákkal teleültetett, “lekaszált-széna-illatú rétekkel” tuzdelt gyönyöru óriás-parkra / parkokra, a tájra…(?), … és szeretné Ön egy olyan helyen lakni, ahol Ön egyszerüen csak “nem hiszi el”, hogy aktuálisan kifogta (“beletenyerelt” abba a lehetoségbe…), hogy egy ilyen gyönyöru helyen lakhat (?), és egyszeruen csak “nem tudja elhinni”, hogy a bel-belvárostól csak tiz-tizenkét percnyire hogyan létezhet, “menekült meg” egy ilyen gyönyöru “jól titkolt” “kis természet csücsök” (?), és hogy hogyan létezhet, hogy ez a hely “túlélte” igy “titokban” a környezo urbanizálódást (?) … igy “eldugva” a “város közepén”… (?)…: Mert ha igen, Ön szeretne egy ilyen helyen lakni:

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

Szeretné Ön magának egy olyan helyen fekvo bérlakást találni, amely helyet meglátva Önnek menthetetlenul az lenne az elso gondolata, hogy “ez hihetetlen, hogy hogyan maradhatott meg ez a gyönyöru kis titkos világ itt igy”, ”felfedezetlenul” (?) …és ahol Ön azon gondolkodna, hogy Ön nem érti azt, hogy az emberek “miért nem” “verekednek azért”, hogy ezen a területen és emmellett a kis tó mellett lakhassanak ( ?! )… Amit én már azóta rég megtudtam, hogy miért nem (?): Ugyanis velem gyakran megesik, hogy amikor emlitem valakiknek, hogy „panel ház, tó partján”, az emberek csak legyintenek, hogy „álmodj csak…olyat te az életben nem fogsz soha találni”…: hát ezért nem verekednek az emberek ezen a gyönyötu kis területen lakni… …mert hála Istennek…: az emberek egyszeruen csak nem tudnak arról, hogy ez a hely, egy ilyen hely, - a maga csodálatos természeti szépségével, – ennyire bent a város belterületén belül létezhet / létezik… : Mert ha igen, azaz ha Ön szeretne magának egy ilyen helyen egy bérlakást találni:

AKKOR ÖNNEK EZ A LAKÁS IDEÁLIS !

AMENNYIBEN ÖN IS ÚGY ÉRZI, HOGY EZ A LAKÁS ÖNNEK VALÓSZINÜLEG IDEÁLIS, AKKOR KÉREM “UGORJA ÁT ALÁBB EZEKET OLVASATLANÚL ÉS KÉREM, LÁSSA AZ ALÁBBI KETTÖ BEKEZDÉS ALATTI RÉSZLETEKET: RÉSZLETINFORMÁCIÓKAT ÉS FÉNYKÉPEKET.

DE: AMENNYIBEN ÖN ESETLEG HEZITÁL A X.-KERÜLETNEK A BEL-BELVÁROSHOZ LEGKÖZELEBBI RÉSZÉBE KÖLTÖZNI, AKKOR KÉREM ÖNT, HOGY CSAK ÉS CSAK EZ ESETBEN OLVASSA EL EZT A KÖVETKEZÖ KÉT BEKEZDÉST:

Kedves Esetlegesen Hezitáló Érdeklödö,

A LEHETÖ LEGUDVARIASABBAN kérem Önt nagyon szépen arra, hogy ha ez nem egy túl nagy kérés, akkor legyen olyan szivességes és esetleg olyan kedves lenni, és “felébredni és szagolni az ibolyát” arról az új igazságról, hogy a távolságban a Bel-Belvároshoz egyharmaddal közelebbre mint Budapest pereméhez esö helyen fekvö X. Kerületi Mélytó és környéke ma már NEM “külváros” és NEM “Mucsa”, hanem egy minden tekintetben “százszor jobb életminöséget nyújtó / kináló hely” ( sokkal frissebb a levegö, és az itt még ma is sokkal több szabadon beépithetö / szabadon betervezhetö terület miatt sokkal több és sokkal közelebb van a lakáshoz a “legközelebbi” és a hétköznapi élethez szükséges mindenfajta újonnan épitett modern óriás-üzlet, bevásárló-központ, óriás-park, uszoda, nem beszélve arról, hogy itt valóban igazi nyugalmas csönd van, stb., és a hétköznapi élet minösége szempontjából az égegyadta világon minden de minden jobb ) mint bárhol a Bel-Belvárosban , de / és ahonnan, – EZZEL EGYÜTT,- mégis hamarabb lehet beérni a Bel-Belvárosba mint a “Belváros” fele részéröl, vagy Óbudáról, vagy az ennél a területnél jórészben sokkal szmogosabb és kevésbé zöld ( Igen !!! Kevésbé zöld !!! – ), de ennek ellenére irreálisan magas, kétszeresen drága lakbérü Bel-Buda / Buda nagyrészéröl, stb. ,

… és nagyon szépen kérném Ön által ráébredni arra az igazságra is, hogy ma már igenis vannak nagyon jól karbantartott és felújitott, nagyon kultúrált ( mint ez is, ahol ugyanolyan kultúrált emberek élnek mint ön is meg én is ) lakóközösségu “panelok”, és hogy ma már nem minden panel ház / lakás egy “Panel-Proli-Gettó”, hanem soknak ( mint ennek is ) sokkal jobb, kultúráltabb a lakóközössége mint sok “tégla”-ház mániákus “urbán-patkány”-lakástulajdonos százéve épitett, belvárosi, romos, sötét, klasztrofóbikus, “jaj, csak valaki meg ne tudja, hogy ez a ház a falakban már rég szétrohadt rossz és primitiv minöségü, porladózóan öskori téglái miatt mindjárt a fejünkre szakad…de talán azért majd egyszer már/még majdcsak fel lesz újitva”…, szemétkuka-büzös kapu-aljú, penészes földszinti falú “belvárosi palotájának” a B.B. lakóközössége… ( én 10 évig laktam egy “divatos” ilyenben, csak azért, hogy elmondhassam ( magyarán felvághassak vele…), hogy “én a budai Bel-ben Lakom”… mégis tovább tartott onnan beérnem a Bel-Belvárosba mint a Metróval ettöl az itt hirdetett lakástól….Micsoda örült tévedésem volt nem hamarabb azt a Bel-Budai lakást otthagyni…Az életben vissza nem mennek oda lakni… ma már bánom, hogy olyan sokáig én is bedöltem a sokkal modernebb és praktikusabb elrendezésü panel-lakások ellen folytatott tégla-lakás-sznob lakástulajdonosoknak a megbecsült és a lakók által közösen szépen karbantartott panelokat az esetek legnagyobb százalékában hamisan alábecsülö és becsmérlö “agymosó” kampányának, és a saját ócska téglalakásaik kiadhatóságának érdekében elinditott / elterjesztett “urbán hamis legendáinak”… : Én sokkal de sokkal boldogabb vagyok egy jó, 20-25 éves panelban, mint a Bel-Budában lévö, és teli “B.B.”-vel ( azaz “Belvárosi Bunkó”-val ), sznob-hamisan “elegánsnak” nevezett, de igazában és magyarán csak “depressziósan komor”, és a magas-mennyezetü szobák miatt dupla annyiba kerülö kifüteni / lehüteni, régi, 80 éves, “jaj de szörnyü már hogy minden ezeréves ócska” csak sznobizmusból azon a területen bérelt volt lakásomban …: szerintem aki egyszer kipróbált egy ilyen tisztességes külsö-belvárosi panelt, az az életben nem akar majd visszaköltözni egy ilyen bel-belvárosi komor, még ha “felújitották” is azt, akkor is a vakolat alatt meg a falakban maradt az csak éppugyanolyan ócska…, dohos-szagú ócskaságba.. )

Ezért kérem hát Önt arra, hogy ha Önnek vannak olyanjai, akkor felejtse el a berögzödött elöitéleteit: Annyi az egész, hogy ha Önnek voltak idáig berögzödött elöitéletei, akkor ön, nem az ön hibájából, de kb. még mindig abban “a múltban” él, hogy ez külváros, pedig ezek a Metró menténi területek ma már “külsö belváros”-nak és nem külterületnek számitanak, és Ön az Ön lehetséges téves elöitéletei miatt kb. lehet hogy sohasem járt a városnak ezen a nagyszerü olyan területén, ahol ez az általam magánszemélyként albérletbe ajánlott lakás is van, és amely városrész az utóbbi másfél évben nagyon divatba-jövöen feljövöben van, és ha igy megy tovább, akkor nagyon hamar, a város egyik legkeresetteb / legkivánatosabb “hol-lakni” (“az új Zugló” stb…) területe lesz…: kérem,… -“ingyen van”…,- nézze meg személyesen is a fényárban úszó lakást és a környékét, menjen át a csak 100m-re levö bevásárló/sétáló utcába, nézze meg a 200m-re lévö új Family-Bevásárló-Központot (Interspar, Lidl, Bank, Cukrászda stb.), menjen le a tó partjára, nézze meg a házzal szemközti uszoda medencéit és üdezöld pázsitos napozó területeit, sétáljon egyet az óriási parkban, és ha egyszer ezeket ön mind meglátta, akkor azt követöen már majd Önnek sosem lesz kedve / akar majd / esze ágában sem lesz Önnek a Belsö-Belvárosban bérlekást keresni és a Belsö-Belvárosban akarni lakni…, mert Ön is fel fogja fedezni, hogy “Jé, ezúttal ez nem csak duma”, hanem hogy ez az általam itt ajánlott bérlakás valóban egy páratlanúl és különlegesen nagyszerüu Külso-Belvárosi helyen / környezet közepén van.

RÉSZLETEK : Hosszútávú idötartamú bérlésre kinált ingatlan LEINFORMÁLHATÓSZÁMLAKÉPES egyénnek/egyéneknek

Minimum bérleti idöszak : 12 hónap

Bérbeadás tipusa : Csak hosszútávra: A bérbevétel dátumától kezdödö 12 hónapon túli, határozatlan dátumig terjedö idötartamra

Beköltözési lehetöség : Azonnal

Ingatlan állapota : Igényesen FRISSEN felújitott (csak a fürdökád és a mosdó maradt)

Tipus : Kifejezetten kultúrált lakóközösségü és ugyanolyan kultúráltan tiszta panel házban lévö lakás

Szobák száma : 3 ( 21m² + 12m² + 12 m² )

Alapterület: 68 m²

Emelet: X. emelet

Erkélyek száma: 2, egy saját, az egyik kisszobához tartozó, egy pedig folyosói, a szomszéddal közös, amely közös / zárt erkélyre a lifttöl / lápcsöházból drótüveges dupla-biztonsági-záras vasajtó vezet, valamint a közös erkélyröl a lakásba Svéd biztonsági bejárati-páncélajtó vezet, további nagyon erös fúrás és sav-ellenálló hevederzárral. Fütés tipusa : Távfütés A lakás kölsö falai frissen lettek Izolittal szigeteltve, ezért a lakás télen a hidegtöl jól szigetelten jól fütött és meleg, nyáron pedig a höségtol jól szigetelten, - és napközben a melegben a tó felett felszálló lágáramlatok miatt kialakuló mikroklima miatt, – kellemesen szellösen hüvös Felszereltsége : Összkomfortos, nem bútorozott, de az elöszobában beépített szekrénysorok, a konyhában pedig konyhabútor található, mikróval és gáztüzhellyel.

Bérleti dij: ( A mindenkori 300 Euro-nak megfelelö Forint összeg = jelenleg ) 75 000 Ft /hó

Rezsi : Közös költség: 9600 Ft ( Havonta a Lakás-Szövetkezetnek befizetendö ) Közmü-dijak: Jelenleg az üres lakásban: TÁV-FÜTÉS: Télen havi átlag 22 000 Ft / Nyáron havi átlag 10 000 Ft = havi átlag 16 000 Ft

(FOTÁV), VILLANY: 7400 Ft / hó ártalány (ELMÜ), GÁZ: 2000 Ft / hó ártalány (Dijbeszedö Rt.),

VIZ: 3000 Ft / hó (kéthavonta leolvasandó és a Lakás-Szövetkezetnek befizetendö),

INTERNET: Kábeltelevíziót szolgáltatóÉ TvNetWork Nyrt.: a minimum csomag 430,- Ft / hó, az alap csomag 1.600,- Ft / hó, az optimum csomag 3.500,- Ft / hó: a TV / Internet Kábel bent van a lakásban

VEZETÉKES TELEFON dija használat szerint

BIZTOSÍTÁS + esetleges stb.

Kaució: Bérbevételkor a Bérbeadónál elöre letétbe teendö : Egy havi lakbérrel egyenlö Kaució + az egyhavi lakbérrel egyenlö Utolsó Havi Lakbér: azaz összesen kéthavi lakbérrel egyenlö összeg

űLakásbérleti Szerzödés tipusa:

(Kérem tekintse meg ennek a lapnak az alján a képek alá általam bemásolt 30 pontos szerzödés tartalomjegyzékét)

Amerikai tipusú Lakásbérleti Szerzödés, azaz egy mindenre kiterjedöen, - Magyar szemmel különlegesen részletbemenö, - Lakásbérleti Szerzödés A BÉRLÖ ÉS A BÉRBEADÓ EGYENLÖ (!) ÉS KÖLCSÖNÖS MÉRTÉKU (50%-50%-OS) ÉRDEKVÉDELMÉBEN !!!

( Habár a szokatlanúl hosszú Lakásbérleti Szerzödés pontjai egészében ki nem húzhatóak, de a pontokba a Bérlö kivánságára esetlegesen további megegyezési részleteket lehet betüzni, és vagy a pontok egyes részletei, – mindkét esetben közös elözetes arról való megállapodás alapján, – esetleg megváltoztathatóak…): Az eme a szokottnál részletesebb speciálisan preciz Lakásbérleti Szerzödést aláirni nem kivánó (vagy azért hogy eldönthesse azt, hogy alá kivánja e irni azt, és felfedezhesse azt a TÉNYT, hogy ennek a Lakásbérleti Szerzödés Pontüjainak 50%-a Nem a Bérbeadó, hanem a a Bérlö, azaz az Ö érdekeit védi, akkor az ilyen a szándékában felszinesen komolytalan és lusta és rászánni egy kis idöt figyelmesen végigolvasni a Szerzödést ) érdeklödöknek nagyon köszönjük az érdeklödését, de mivel az a tény, hogy nem kivánják azt aláirni, az azt jelzi a Bérbeadónak, hogy esetlegesen valamit titkolnak, és / vagy hogy valami olyasmit kivánnak tenni / csinálni stb. a lakásban, amibe a Bérbeadó nem egyezne bele…, igy ezért a részletesen hosszú Lakásbérleti Szerzödést esetlegesen valami okbol aláirni nem kivánó érdeklödök számára a továbbiakban a lakás bérbevételi lehetösége sajnos megszünt, és nem aktuális.

Maximum lakó / bérlö-szám: 3 leinformálhatószámlaképes egyén: azaz vagy 3 felnött, vagy 2 felnött 1 gyerekkel

Kilátás: Csodaszép kilátószerüen körpanorámás, és a közvetlenül a ház elött lévö gyönyörü tóra nézö

Háziállat : Kutya, macska, madár, akvárium/hal, hüllök, rágcsálók, bármi stb. : nem megengedett

Növény: Cserép alatti vizkifolyást gátló nagyméretü tálcával : OK

Szomszéd: Csak egy oldalról

Zaj: A lakás kifejezetten csendes

Parkolás: A ház elötti utcai parkolóban

Jelenlegi lakóközösség: Barátságos, kultúrált, polgári, segitökész, csendes jószomszédok: ellenségeskedésmentes, összetartó lakók, készséges és udvarias Lakó-Szövetkezet

Bevásárlás: “MINDEN” KÖZEL VAN:

A lakástól 100 m.-re Bevásárló-Sétáló-utca található, az összes szükséges alapvetö boltokkal: Profi-Élelmiszer “Nagyközért”, Zöldséges, Gyógyszertár, Kinai Éttermek, Fodrász, Kávézó, Sörözö, Borozó, Presszó, stb. stb. valamint Posta, Iskola, Bölcsöde, stb. A lakástól 200 m.-re vadonatúj modern Family Shopping Center: Intersparral, Lidl-el, Penny-Markettal, Drogerie M.-al. Bank-al, Cukrászdával, Szoláriummal, Bútorárúházzal, stb.stb.-vel: A lakástól 2 rövid buszmegállónyira ( 3-4 percnyire ) lévö m3-as Metró megállójánál további 30-40 mindenféle kis üzlet, továbbá : onnan 1 Metró-megállónyira az Europark nevü Bevásárló-Központ található ( 60-70 üzlettel: mint pl. ELMÜ, GÁZ, T-MOBIL, MediaMart, Sportáruház, Ruházat- Divat, Éttermek, OBI, stb. ), és/vagy a ház elötti buszmegállóba átlagban minden 6-7 percben érkezö 85-ös ( az m3-as és az M2-es Metrót összekötö ) busszal, – a háztól “ellenkezo” irányban utazva, – 13-14 perc ( …: az új modern buszok hangja nem hallatszik fel a lakásba ! ) az Árkád nevü Örs-Vezér Téri Bevásárlóközpont ( 120-üzlet + IKEA stb.) található. A lakás közelében van szintén a Köbányai Bazár + a Köbányai Kinai Piac: további többszáz kis-üzlettel. A Belváros az M3-as Metróval 7 Metró-megálló = 13-14 perc. A lakás úgy bevásárlás mint közlekedés szempontjából egyszerüen csak valami ragyogó helyen van, sehol sincs ehhez hasonlóan “minden-ennyire-közel” a Pesti- vagy a Budai-Belváros füstös-szmogos, zajos-koszos parkolónélküli utcái között…

Közlekedés : TÖMEG-KÖZLEKEDÉSSEL A LAKÁSHOZ: Gyors, praktikus, olcsó, megbizható, kiváló. A lakás tömegközlekedési eszközökkel való megközelitése: A lakás csak 3 nagyon rövid buszmegállónyira ( 4-5 perc az átlagban 5-6 percenként járó 85-os számú autóbusszal ) van a legközelebbi, és a lakás ablakából is odalátszó un. “Köbánya-Kispest-Vasútállomás” nevü M3-as Metró állomástól.

A lakás leges-leggyorsabb megközelitési módja : Az M3-as Metróval : A bel-belvárosból az M3-as Metróval a Köbánya-Kispest-Vasútállomás Metró-állomásig: leszállás után jobbkéz irányban ( elhaladva a sok kis üzlet / bolt elött ) áthaladva a hidon, a lépcsön lejöve, újra jobbra (10m.) és utána újra jobbra (10m.) fordulva, meglátjuk a végállumásukban várakozó kék 85-ös (minden megállójában megálló) és/vagy a 85-ös-piros, (csak néhol megálló gyors-busz) csuklós, új, modern, csendes motorú, légkondicionált és kényelmes buszokat. Mindkét fajta busz jó, mert mindkettö fajta megáll mindkét oldalán a háznak ( a buszok vadonat újak, nagyon csendesek, és nem, vagy csak néha de akkor is csak alig hallatszanak fel a lakásba…) . A buszok átlagban 5-6 percenként indulnak, csúcsidöben sürübben, és az M3-as Metrótól általában 3-4 perc alatt érnek el a házig. A házhoz úgy a busz harmadik, mint a negyedik megállójában egyformán jó leszállni. A 85-os buszok az M3-as Metrónál lévö végállomásuktól az M2-es Metróhóz, azaz az Örs-Vezér-Térre mennek / visznek, ahol a másik végállomásuk van. Sportolás- Rekreáció: A ház elött gyönyörü, sokféle hallal teletelepitett Horgásztó, melynek túlsó partján Sport Uszoda és hatalmas, zöldligetes/fás, rétekkel és különféle játszóterekkel tüzdelt, hajléktalanoktól mentes, biztonságos sportolásra alkalmas park

PIHENÉS:

A belsö belvárosból hazaérkezve az ember elsö meglepetése, élménye az az, hogy az embert megcsapja a bel-belvárosinál sokkal frissebb, tisztább “vidéki illatú” / “szagú”(…), nyáron lekaszált fü / széna illatú friss levegö… …és “megüti” az ember fülét a forgalomzajnélküli csend… …a tücsökciripelés… és a tótól hallatszó béka-brekegés hangja… A hely, a lakás elhelyezkedése olyan, hogy oda munka után hazaérkezni egy olyan élmény, mintha az ember mindennap egy kis “titkos”, “menekvés természet-sziget”-re érkezne haza…, egy tökéletes kis “hova menekülni a városi hajrától, a város zajától”… “egy másik nyugodt világba”… : és amikor az ember hazaérkezéskor vagy bármikor ránéz / lenéz a ház elötti gyönyörü tóra, “nem hiszi el” amit lát, és megúnhatatlanúl, naponta rácsodál a tóra és a házat és a tavat körülvevö, kiterjedt, dúslombozatú. fákkal teleültetett, “lekaszált-széna-illatú rétekkel” tüzdelt gyönyörü óriás-parkra / parkokra, a tájra… és az ember “nem hiszi el”, hogy aktuálisan “kifogta” (“beletenyerelt” abba…), hogy egy ilyen gyönyörü helyen lakhat, és “nem hiszi el”, hogy a bel-belvárostól csak tiz percnyire hogyan létezhet, “menekült meg” egy ilyen gyönyörö, “jól titkolt” “kis természet csücsök”, és hogy hogyan létezhet, hogy ez a hely “túlélte” igy “titokban” a környezö urbanizálódást… …igy “eldugva” a “város közepén”… Amikor az ember elöször meglátja ezt a helyet, akkor az embernek menthetetlenül az az elsö gondolata, hogy “ez hihetetlen, hogy hogyan maradhatott meg ez a kis titkos világ itt igy”, ”felfedezetlenül”…és hogy “miért nem” “verekednek” az emberek ezen a területen és emmellett a kis tó mellett lakni ( ?! )… : De azóta én már megtudtam miért nem…: Ugyanis gyakran megesik velem, hogy amikor emlitem valakiknek, hogy „panel ház, tó partján”, az emberek csak legyintenek, hogy „álmodj csak…olyat te az életben nem fogsz soha találni”…: …hát ezért nem tudják… mert hála Istennek…: az emberek egyszerüen csak nem is sejtik, hogy egy ilyen hely létezhet, és abszolúte nem tudnak arról, hogy ez a hely, egy ilyen hely, – a maga csodálatos természeti szépségével, nyaralótelepszerü nyugalmával, - ennyire bent a város belterületén belül létezhet / létezik… ( lásd az alább mellékelt fotókat róla…) Minimum felmondási idöszak: 67 nap

KÉPEK

  • A KIADÓ LAKÁS ALAPRAJZA
  • A KIADÓ LAKÁS, A TÓRÓL NÉZVE
  • A KILÁTÁS A KONYHAABLAKBÓL ÉS A MÁSODIK HÁLÓSZOBÁBÓL / GYEREKSZOBÁBÓL :
  • CSALÁDOSOK FIGYELEM ! A HÁZ ELÖTT TALÁLHATÓ JÁTSZÓTÉR GYEREKNÉKÜLIEK FIGYELEM ! A JÁTSZÓTÉRRÖL A ZAJ ALIG VAGY EGYÁLTALAN NEM HALLATSZIK FEL A LAKÁSBA !
  • AZ ELÖSZOBA A BEJÁRATTÓL NÉZVE (JOBBRA AZ OLDALFALON, BALRA MEG A SZEMKÖZTI FALON BEÉPÍTETTSZEKRÉNNYEL)
  • ELÖSZOBA (JOBBRA A BEÉPÍTETT SZEKRÉNNYEL, BALRA MEG A FÜRDOSZOBA ÉS WC TALÁLHATÓ, SZEMBEN PEDIG A GYERMEK SZOBA)
  • A BEÉPITETT – BÚTOROS KONYHA GÁZTÜZHELLYEL ÉS A MIKRO-VAL
  • 21 M²-ES NAPPALI / NAGY SZOBA 1/2-e / ABLAKFELÖLI FELE
  • ÁTLÁTÁS A HÁLÓSZOBÁBÓL A NAGYSZOBÁBA
  • ÁTLÁTÁS A NAGYSZOBÁBÓL NYÍLÓ HÁLÓSZOBÁBA
  • A 12 M²-ES HÁLÓSZOBA 1/2-e / ABLEKFELÖLI FELE, SAJÁT ERKÉLLYEL ÉS VADONATÚJ ERKÉLYTETÖVEL
  • ÁTLÁTÁS A HÁLÓSZOBÁBÓL A NAGYSZOBÁBA
  • KILÁTÁS A HÁLÓSZOBA ERKÉLYROL
  • A HÁLÓSZOBÁT ÉS A GYERMEK SZOBÁT ÖSSZEKÖTÖ AJTÓ, BALRA A NAGYSZOBA
  • A 12 M²-ES GYERMEKSZOBA, VAGY MÁSODIK KISSZOBA 1/2-e / ABLAKFELÖLI FELE
  • FÜRDÖSZOBA
  • WC
  • A LAKÁS FELETTI TETÖRÉSZ, MELY TELJESEN FELÚJÍTVA, ÚJONNAN SZIGETELVE …
  • A LAKÁS MELLETTI NYUGALOM: CSEND, FRISS SZÉNAILLATÚ LEVEGÖ, MADÁRCSICSERGÉS, NAPOZÓ TEKNÖSBÉKÁK, VIDÁMAN USZKÁLÓ KACSÁK, BÉKABREKEGÉS, TÜCSÖKCIRIPELÉS, RÁÉRÖSEN NEMSIETÖ SÉTÁLGATÓ, VAGY HORGÁSZÓ STB. NYUGODTARCÚ EMBEREK…: ZÖLD ÉS A SZELLÖBEN NYUGTATÓAN SUHOGÓ LOMBOK, RÉTEK, VADVIRÁGOK, LEPKÉK ÉS ERDÖS LIGETEK, MINTHA NEM IS KÖBÁNYÁN LENNÉNK, AZAZ MINTHA NEM IS MINDÖSSZE CSAK 12 PERCRE LENNÉNK A BELVÁROS STRESSZELÖEN ZAJOS, SZMOGOS, KOSZOS, UNDORITÓ, ROHANÓ KÁOSZÁTÓL…
  • …1 PERCRE AZ USZODA…
  • …A HATALMAS LIGETES / FÁS, RÉTEKKEL ÉS KÜLÖNBÖZÖ FAJTA JÁTSZÓTEREKKEL TÜZDELT SPORTOLÁSRA, PIHENTETÖ VÁROSON BELÜLI “ERDEI” SÉTÁKRA ALKALMAS, HAJLÉKTALANOKTÓL MENTES, ÉJJELÜNAPPAL EGYEDÜL IS BIZTONSÁGOS SZÉPEN KARBANTARTOTT GYÖNYÖRÜ “SPORT-PARK”…
  • … A KÖZELBEN TALÁLHATÓ A PROFI, ZÖLDSÉGES, POSTA, BANK, ISKOLA, BÖLCSÖDE, KÖNYVTÁR, GYÓGYSZERTÁR, KINAI-ÉTTERMEK, CUKRÁSZDA, PÉKSÉG, KÁVÉZÓ, ITALBOLT-SÖRÖZÖ, DROGERIEMART, LIDL, INTER-SPAR, PENNY-MARKET (STB.STB.) IS…
  • KILÁTÁS A KÖRNYEZÖ KÖZELI ÜZLETEKRE (“MINDEN” 200m-en BELÜL…)

A LAKÁS SZEMÉLYES MEGTEKINTÉSI LEHETÖSÉGE:

Kérjük, írjon egy e-mail üzenetet a ...@citromail.hu email–cimünkre az arra szóló szándékáról, és a lakástulajdonos Attila nevü Megbizottja közösen megbeszélt idöpontban találkozik a lakásnál Önnel, és megmutatja azt Önnek, vagy hívja közvetlenül telefonon a + 36 .. 454 .. .. – es számon.

KÖSZÖNJÜK AZ ÉRDEKLÖDÉSÉT

Záróul : Alább:

Hozzáfüzés – “csatolt” kiegészités a fentebbi a “Lakásbérleti Szerzödés Tipusa” elnevezésü ponthoz:

A ( RÉSZLETEKBEMENÖ ) LAKÁSBÉRLETI SZERZÕDÉS TARTALOMJEGYZÉKE

BEVEZETÉS: Lakásbérleti Szerzödés A …………………. Szám Lakcim Alatti Lakás Bérbeadására / Bérbevételére Vonatkozóan : A Szerzödést Aláiró Felek Meghatározása

1. PONT: Bérbeadás, A Bérbeadás Dátuma, A Bérlemény Helyszine És Leirása : A Bérbevétel

2. PONT: Az Úgynevezett “Elsöfokú- Bérlö” És / Vagy “Másodfokú – Bérlök” Definiciója , Meghatározása, Felelösségi Köre És Jogköre

3. PONT: A Bérlemény Állaga, És Az Úgynevezett “A Bérlö És A Bérbeadó Általi Lakás Átvételkori Inspekció: Átadás Átvételi Jegyzökönyv” És Az Úgynevezett “A Bérlö És A Bérbeadó Általi Lakás Visszaadáskori Inspekció: Átadás Átvételi Jegyzökönyv” ; És A Bérlö Felelössége A Lakás Állag-Állapotáért

4. PONT: Bérbeadó Megbizottja

5. PONT: Havi Bérleti Dij / Lakbér

6. PONT: Esetleges Lakbérmódositás

7. PONT: Az Elsö És Utólsó Havi Lakbér (Bérleti Dij ), És A Kaució 7/A PONT: Az Elsö És Utólsó Havi Lakbér ( Alpont ) 7/B PONT: A Kaució

8. PONT: Közös Költség, Közüzemi És További Költségek Fizetési Kötelezettsége

9. PONT: A Bérlö Lakás Karbantartási Felelössége 9/A PONT: A Lakáskarbantartás Kategóriájába Tartozó, A Bérlö Által Esetlegesen Okozott Állag-Károsodás Eredeti Állagszintre Való Állag-Visszaállitása Falak, Nyilás-Zárók 9/B PONT: A Lakáskarbantartás Kategóriájába Tartozó, A Bérlö Által A Bérleménybe Bevitt És Beengedett Személyek Által Esetlegesen Okozott Állag-Károsodás Eredeti Állagszintre Való Állag-Visszaállitásának A Felelössége 9/C PONT: Az Esetlegesen Elmulasztott Elhanyagolt Lakás-Karbantartási Felelösség

10. PONT: A Bérleménybe Nem Belefoglaltak

11. PONT: A Külföldön Tartózkodó Bérbeadó Idöközönkénti Hazalátogatása

12. PONT: A Bérlö Tulajdonábani És Testi Épségébeni Biztonsága, És A Bérlö Általános De Nem Kizárólagos Felelösségei : A Vagyoni És Testi Épségbeni Biztonságot Biztositó Biztositás

13. PONT: A Bérlö ( És / Vagy A Bérlök ) További Általános Felelösségei 13/A PONT: A Bérlö ( És / Vagy A Bérlök ) Felelössége Egy A Bérleményben Váratlanul Kialakúlt Úgynevezett “Sürgös Vészhelyzet”-Nek Minösülö Károsodási Helyzetben: A Bérlö ( És / Vagy A Bérlök ) Felelössége A Lakásban / Bérleményben És Az Épületben Esetlegesen Váratlanúl Bekövetkezö / Bekövetkezett, Úgynevezett “Sürgös-Vészhelyzet” – nek a Bérbeadónak ( Bérbeadó Megbizottjának ) Való Kötelezö, Haladéktalanul És Azonnali Bejelentési Kötelezettségével kapcsolatban 13/B PONT: A Bérlö ( És / Vagy A Bérlök ) Felelössége Egy A Bérleményben Létrejött, De Nem “Sürgos Vészhelyzet”- Nek Minösülö Károsodási Helyzetben: A Bérlö ( És / Vagy A Bérlök ) Felelössége A Lakásban / Bérleményben És Az Épületben Esetlegesen Bekövetkezö / Bekövetkezett De Nem “Sürgös-Vészhelyzet” – Nek Minösülö Bárminemü És Mindennemü Károsodásoknak A Bérbeadónak Való Kötelezö Bejelentésével Kapcsolatban

14. PONT: A Bérlö ( És / Vagy A Bérlök ) Felelössége Egy A Bérleményben És / Vagy Az Épületben Általa ( És / Vagy Általuk ) Elkövetett Esetleges Törvényszegéséért (Törvényszegésükért )

15. PONT: A Bérleményben Esetlegesen Végrehajtott Beruházások, Átalakitások És / Vagy Korszerüsitések

16. PONT: Albérletbe Kiadás Joga

17. PONT: Bárminemö Állat És Növények Tartása A Lakásban

18. PONT: Üzemszerü / Üzletszerü Tevékenység A Lakásban

19. PONT: Zajkeltés És Zajforrás Müködtetése A Lakásban

20. PONT: A Bérleményben Bérlöként Lakó Személyek Maximális Száma, Valamint “Hosszútávú Látogatók” A Lakásban

21. PONT: A Tulajdonos Általi Idöközönkénti Állag Ellenörzö “Lakás Állag Inspekciós Látogatás” : 21/A PONT: Meglepetésszerü, Random Naponi És Idöpontbani Lakás-Állag Ellenörzö Vagy Egyéb Más Okból Való „Lakás Inspekciós Látogatás” 21/B PONT: Nem Meglepetésszerü, Azaz Nem Random Naponi És Idöpontbani, De Szintén Lakás Inspekciós Látogatás És/Vagy A Bérbeadónak A Lakásban Való Bármi ( Más ) Célból, Indokból Való Lakás-Látogatása, És/Vagy A Bérbeadónak A Lakásba Való Bármi Más Célból, Indokból Való Bemenetele 21/C PONT: A Bérbeadó És A Bérlö Megegyeznek Abban, Hogy A Bérbeadó A Bérlö Távollétében Nem “Sürgös Vészhelyzetben” A Lakásba Csak A Bérlö Által A Bérbeadónak Adott Arra Szóló Elözetes Irásbeli (Email ) És / Vagy Telefonon Keresztüli Sms, És / Vagy Végsö Esetben Telefonon Keresztüli Szóbeli Engedélye Alapján Mehet Be 21/D PONT: A Bérbeadó És A Bérlö Megegyeznek Abban, Hogy A Bérbeadó A Bérlö Távollétében A Lakásba A Bérlö Által A Bérbeadónak Adott Arra Szóló Elözetes Irásbeli (Email) Vagy Telefonon Keresztüli Sms, Vagy Végsö Esetben Telefonon Keresztüli Szóbeli Engedélye Nélkül / Hiányában Csak Egy Úgynevezett “Sürgös Vészhelyzetben“ Mehet Be

22. PONT: Lakáskulcsok / Zárak, A Lakás Betörés, Rablás Elleni Biztonságossága

23. PONT: A Postaláda

24. PONT: + 24/A. PONT: Fizetési És /Vagy Stb. Szerzödésileg Megegyezett És Vállalt Kötelezettség Esetleges Elmulasztása

25. PONT: A Lakásbérleti Szerzödés Felmondási Joga: A “Rendes – Szerzödés – Felmondás” És A ( Nem Rendes… ) Úgynevezett “Azonnali Hatályú Szerzödés Felmondás”, 25/A PONT: A Rendes Szerzödés Felmondás ( -i Nyilatkozat ) 25/B PONT: A Bérbeadó Joga A Lakást A Bérleti-Idöszak Utólsó Hónapjában Újabb / További Potenciális Bérloknek Bemutatni 25/C PONT: Az Azonnali Hatályú Szerzodés Felmondás (-i Nyilatkozat ) 25/D PONT: ( Al-Ponti ) Elkötelezö Megegyezés A Lakásbérleti Szerzödés Lejártát ( Azaz A Bérleti Idöszak És Viszony Megszüntét) Követö Idöszakra

26. PONT: A Lakás Vissza-Adásakori Állagára Vonatkozó Szabályok A Bérleti Szerzödés (“1.“) Úgynevezett “Rendes Szerzödés Felmondás” Esetén ; És / Vagy A Lakás Vissza-Adásakori Állagára Vonatkozó Szabályok A Bérleti Szerzödés (“2.“) “Azonnali Hatályú Szerzödés Felmondása” Esetén, Valamint A Lakásbérleti Szerzödés Lejártát Megelözö, “A Bérlö És A Bérbeadó Általi Lakás Visszaadáskori Inspekció(K): Visszaadás / Átvételi Jegyzökönyv” – e 26/A PONT: “Rendes Szerzodés Felbontás” Esetében 26/A/1 PONT: Az Elsö Azaz Az Úgynevezett “ Elözetes / A Bérlö És A Bérbeadó Általi Lakás Visszaadáskori Inspekció “ 26/A/2 PONT: A Második, Azaz A Végleges Inspekció 26/B PONT: ( A Nem Rendes, Azaz : Az ) “Azonnali Hatályú Szerzödés Felbontás” Esetén

27. PONT: A Bérleti Szerzödés Lejártát Követö Elszámolás

28. PONT: Cserelakás Jog

29. PONT: A Szerzödésben Nem Szabályozott Kérdések

30. PONT: Esetlegesen Egymás Között Külsö Segitség Nélkül Eldönthetetlen Nézeteltérések

Vége

20 komment

Címkék: weboldal


A bejegyzés trackback címe:

https://helyesiras.blog.hu/api/trackback/id/tr481936092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kishold 2010.04.20. 14:38:50

Eszement jó a blogod! :)
Nem szoktál véletlenül olyan blog versenyekre is nevezni mint a www.blogverseny.info ? Tuti siker lennél :)
Toma

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.17. 08:35:26

de jó ez a blog.
ide gyakran fogok járni

Tündér a varázspálcával · http://szulunkosztcsok.blog.hu/ 2010.06.01. 18:29:28

Azzta... elállt a lélegzetem. Egyszer olvastam, hogy milyen hülyeség pár szavas ingatlanhirdetéseket írni, mikor az oldalra bármennyi szöveg ráfér, akit meg érdekel, úgyis elolvassa. De biztos nem erre gondoltak...

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2010.06.15. 14:17:29

Eladni. Ha jól látom az első mondatból hiányzik az (egyik) állítmány :]

Egy 2007-es Subba poszt kapcsán órákra megőrültem, akkor a hudejolakas.com címen szeretett volna egy viszonylag nem rugalmas, ugyanakkor "magasfokú nyelvtudással" rendelkező körmönfont úr egy tizedik emeleti panellakást.

Verspatikus · http://verspatika.wordpress.com 2010.07.19. 15:33:37

Húdejó lenne már új bejegyzést olvasni :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.07.19. 16:00:42

@Verspatikus: :)))) not gonna happen :D évi 1-2 :) Háromévente 2 :)

Yvettebabacool 2010.07.20. 08:14:02

ez zsenialis, felizgultam a kozepenel, es utana meg tudtam tartani magam legalabb 2 percig, pedig hipergyorsan olvasok!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.07.20. 08:30:11

@Yvettebabacool: bizonyára magasfokú nyelvtudással rendelkező magyar ember vagy :) "Nagyközért", illetve erre nem is emlékeztem már: "Telefonon keresztüli sms" :)))

Pаri (törölt) 2011.01.15. 02:46:18

Ez olyan, mint egy segélykiáltás az elmegyógyintézetbe kerülés előtt.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.01.15. 09:23:12

@Pаri: és ha már úgyis oda kerülsz, add ki a lakásodat! Teljesen racionális. Pláne, hogy egy olyan lakásról van szó, amely BENT van a BELváos BELterületén BELül.

Vége

vesszohiba (törölt) · http://vesszohiba.blog.hu 2011.03.19. 22:54:49

Sziasztok! Bocsánatot kérek az offtopikért, de íme, hátha ez érdekel benneteket: vesszohiba.blog.hu/

Franky Silver helyesírási verseny! Pályázzatok!

SALE Kálmán 2011.06.12. 18:59:17

Én ezt nem bírtam végigolvasni. Pedig próbáltam. Tényleg.

Yamak 2011.08.15. 18:49:38

Sziasztok!

Egy igazi művésszel van dolgunk: European-American Electronic Ambient Relaxational and Soothing Mood Meditation-Aid-Music Composer and Fantasy and Sci-Fi Conceptual Art Artist, and Graphic Artist, Graphic Designer.

Sajnos az "Utazási Fotóit", azaz a "Virtuális Fotó Túráit"nem talaláltam, mert
"még a készitésük alatt álnak:
Kérlek, próbáld késöbb újra,
mert hamarosan elkészülnek,
és akkor már majd megtalálod öket itt...
Köszönöm!!!"

Jó szórakozást! www.andreybrandl.com/

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.08.16. 09:53:40

@Yamak: :))) kicsit hasonló bolond, "to find out / learn / read" (válaszd ki, melyik kell), viszont a rajzai szerintem rendben vannak, van stílusa. Tömören nem tud fogalmazni. Csodás még a főoldalon a "scroll down" ikon, ha még neked nem menne, megtanít internetezni, így arról az 5000-ből 1 emberről sem marad le, aki még nem tudja, hgoy tovább kell görgetni.

Photoshopot, effekteket, tipográfiát nem kell erőltetnie, az WordArt színvonal, de a rajzok nekem tetszenek. A Google egy hangot nem tud elolvasni a holnapról, amit csak lehetett, JPG-ként tett be. Szerintem cuki :) Úgy látom azonban, hogy nem egy huszonéves wannaberől van szó, hanem egy 60-on túli emberről (lásd commercial portfolio alja), talán Benedek bácsi öccse. Ennek ismeretében, ha "magának szerkesztette össze" ezt a weboldalt, akkor pont jó.

Köszi :D

rexter 2012.02.08. 17:52:18

lololol nem tudom mar h keveredtem ide. kicsit megkavart a szurke hatteru kiemeles aztan meg a folyatas, de aztan rajottem egybe mind ugyanaz. joisten ez az egyik legdurvabb dolog amit valaha olvastam! mekkora beteg ez az ember???
szerintem nincs normalis ember aki ezt teljesen vegigolvasta. de egy ilyenen megakadtam: ÁTLÁTÁS A HÁLÓSZOBÁBÓL A NAGYSZOBÁBA
KILÁTÁS A HÁLÓSZOBA ERKÉLYROL

besza behugy

rexter 2012.02.08. 17:53:51

ÁTLÁTÁS A HÁLÓSZOBÁBÓL A NAGYSZOBÁBA
ÁTLÁTÁS A NAGYSZOBÁBÓL NYÍLÓ HÁLÓSZOBÁBA

vagyis ezt aakrtm igy kikopizni :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2012.02.09. 13:51:46

Teljesen világos, hogy ez az ember nem normális. De nem lehet elintézni annyival, hogy "grafomán", mert nem sokat ír, hanem hülyeségeket, 40x.

Nekem ez: KÜL-BELVÁROS, BEL-BELVÁROS.

A társadalmi besorolásából adódó frusztráció és el nem fogadás odáig sodorta, hogy kreált magának egy világot, amiben ő (szerinte) magas szinten műveli a magyar nyelvet, és a belvárosban lakik.

yenci 2012.08.08. 18:12:31

Kérlek mondd, hogy ez egy zseniális szatíra!

kis123435 2013.02.28. 08:16:36

masodik bekezdes:

"Az akkori posztomba nagyon megbántam, hogy nem tettem be a teljes szöveget."

ezt te helyesnek tartod?

megbantad a posztodba?

ezek utan minek is tovabbolvasni ?

hiteltelen

Dabaka 2013.05.01. 23:03:20

Előző komment:
Nem idézem. A mondatokat kis betűvel kezdve, befejezetlenül alkottad meg.
Ezek után minek is elolvasni?
Hiteltelen.
süti beállítások módosítása